BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Brněnský deník - zprávy

Z regionu

Brněnský deník - zprávy Zdroj: Brněnský deník - zprávy |

VIDEO: Dopady oprav Hněvkovského v Brně: Kvůli kamionům ani nejde přejít, říkají

1. 5. 2024 | V pondělí začala třetí etapa oprav Hněvkovského ulice a na ni navazující Svatopetrské. Jedná se o hlavní tah do centra Brna od dálnice D2. Oprava potrvá až do neděle 5. května. Pak následuje čtvrtá etapa. Různé vlivy omezení pociťují i obyvatelé některých obcí v blízkosti dálnice D2, na kterou Hněvkovského ulice navazuje. Někteří řidiči totiž raději z D2 sjíždějí dříve, aby se vyhnuli případnému zdržení na příjezdu do Brna z D2. ...

Výročí 70 let trolejbusů z Brna do Šlapanic. Linku vítala opentlená ulice

1. 5. 2024 | Pravidelné trolejbusové spojení mají už desítky let obyvatelé Šlapanic s krajským městem Brnem. Linka, která má nyní číslo 31, oslaví už sedmdesáté výročí. Předtím jezdila pouze do Slatiny. „Dne 1. května 1954 byla trolejbusová linka číslo 21 jedoucí od hlavního nádraží do Slatiny prodloužena do Šlapanic," uvedl v Internetové encyklopedii dějin Brna Jiří Mikulka.

VIDEO: Kaple v Brně hostí květinové umění v barvách moravského kroje, podívejte

1. 5. 2024 | Kapli opředenou výzdobami na motivy moravského kroje, které dominuje ženská postava zahalená do modrých tulipánů, si mohou prohlédnout lidé v centru Brna. Květinové šaty v podání floristy, návrháře a desginéra Přemysla Hytycha v Paláci šlechtičen zůstanou až do poloviny května.

VIDEO: Pálení čarodějnic na Špilberku. Ohromný oheň nad Brnem a šamanské rytmy

1. 5. 2024 | Pálení čarodějnic na hradě mohli zažít lidé poslední dubnový večer na brněnském Špilberku. Zapálení mohutné vatry následované koncertem skupiny Jeden Kmen bylo vygradováním akce Špilberk žije! Čarodějnicemi.

Nový stavební superúřad pro Brno: město už má budovu, koupí ji za 215 milionů

30. 4. 2024 | Za víc než 215 milionů korun odkoupí město Brno budovu v Orlí ulici. V domě dříve sídlila Česká pošta. Nákup v úterý schválili brněnští radní, definitivně o něm rozhodnou zastupitelé na svém květnovém zasedání. Do budovy se od července přesune stavební superúřad.

S kuklami a obušky se vloupali do bytu v Brně. Nebyl jsem tam, tvrdil obžalovaný

30. 4. 2024 | /VIDEO/ Dvojice příbuzných se v černých kuklách a s teleskopickými obušky vloupala do bytu v Brně. Po napadených dvojice mužů požadovala peníze. Za loupež a porušování domovní svobody poslal Městský soud v Brně loni v listopadu mladšího na tři a staršího muže na čtyři roky do vězení. Oba proti rozsudku podali odvolání, o kterém v úterý rozhodoval brněnský krajský soud.

Uzavření Reissigovy bez viditelné stavby: práce pod zemí nebo jen v neděli

30. 4. 2024 | /VIDEO, ANKETA/ Uzavřená Reissigova ulice v brněnském Králově Poli trápí řidiče. Omezuje je při odbočení ze Sportovní ulice napojené na sjezd z městského okruhu do Štefánikovy a naopak a komplikuje jim také cestu na nákup do přilehlého Tesca či Kauflandu. Především v úseku mezi ulicemi Sportovní a Poděbradovou přitom žádní pracující dělníci či výkopy zasahující do vozovky nejsou k vidění. Brněnský deník Rovnost se proto s žádostí o vysvětlení obrátil na zástupce společnosti EG.D, která v místě p ...

Moderna na trati mezi Brnem a Střelicemi. Staré vlaky nahradil nový RegioPanter

30. 4. 2024 | Cestující mohou od úterý 30. dubna na kolejích spatřit nové bezbariérové vlaky RegioPanter. České dráhy je ve spolupráci s Jihomoravským krajem nasadily na linku S4 z Brna do Střelic. Nahradily tím starší motorové vlaky a podle národního dopravce mají zjednodušit cestování pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.

Znečištění ovzduší v Židlochovicích. Studenti měřili s profesionálními přístroji

30. 4. 2024 | /FOTO/ Během středy a při osmé hodině večer naměřili studenti v jihomoravských regionech nejhorší průměrné výsledky znečištění ovzduší. Zapojili se účastníci z Vyškova, Znojma a Židlochovic. Na místech, kde žijí, dávají nyní dohromady závěrečnou monitorovací zprávu. V úterý na to upozornili zástupci kraje.

Nová radost pro malé i velké. Na Borodinově v Brně otevřeli nové hřiště

30. 4. 2024 | /FOTO/ Z nového hřiště na ulici Borodinova v Brně se v těchto dnech mohou radovat velcí i malí dobrodruzi. Hrací prostranství dětem nabízí balanční prvky, hopsadlo, houpačky ve tvaru hnízda nebo molo, kde si rodina může uspořádat piknik.

MAPA: Tipy na prvomájový polibek v Brně. Prohlédněte si místa, kde kvetou třešně

30. 4. 2024 | Polibek pod rozkvetlou třešní. Událost neodmyslitelně spjatá s 1. květnem, tedy prvním májovým dnem. Abyste tuto dávnou tradici zachovali i letos, Brněnský deník Rovnost vám přináší nápovědu. Mapu míst, kde v Brně rostou a kvetou třešně. Jestli květy na stromech ještě vydržely, už záleží na přírodě.

Zákaz rozdělávání ohňů v Brně a okolí? Vatry při pálení čarodějnic jsou povolené

30. 4. 2024 | Hasiči spolu s jihomoravským hejtmanem vyzývají k opatrnosti při dnešních oslavách. Přestože zákaz ohňů vyhlášen zatím není, je důležité při pálení čarodějnic dodržovat bezpečnostní pravidla.

Zbavení se Romů: starostka Černovic ustála kontroverzní výrok, rezignaci odmítla

30. 4. 2024 | /VIDEO/ Starostka brněnských Černovic Petra Quittová rezignovat nebude. Prohlásila to na pondělním zasedání černovického zastupitelstva. Hlasy požadující její odstoupení zněly v souvislosti s údajně diskriminačními výroky proti romské rodině, které pronesla na březnovém zastupitelstvu. Odstoupení v minulých dnech požadovali členové Romské rady v Brně.

Doprava v Bosonohách jako na dálnici: Zachrání nás jedině obchvat, říká starosta

30. 4. 2024 | /ROZHOVOR/ Nekonečný hluk, prašnost a přecházení přes silnici prakticky vyrovnávající nadlidský výkon. V obou směrech denně centrem brněnských Bosonoh projede až dvacet tisíc aut. Většina obyvatel proto netrpělivě čeká na výstavbu obchvatu. „Apelujeme na policisty, iniciujeme jednání na kraji i s městským odborem dopravy nebo brněnským radním pro dopravu. Tlačíme na to téma tak, abychom došli ke konkrétnímu cíli,“ vysvětluje v rozhovoru pro Brněnský deník Rovnost bosonožský starosta Martin Černý ...

Oběť stavby nové multifunkční haly v Brně. Ruší plány sportoviště za Lužánkami

29. 4. 2024 | /VIDEO/ Nové víceúčelové sportoviště s rychlobruslařským oválem v lokalitě za Lužánkami, které vedení města Brna dalo před třemi lety vyprojektovat, nevznikne. Za přípravu projektu doposud magistrát zaplatil dva a půl milionu korun, radní ale nyní rozhodli, že dají přednost jiným investicím. Opozice si stěžuje na nedodržování koncepce sportu, podle některých vedení města postupně odloží i další plánované projekty. ...

Dlouhá fronta v centru Brna. Čekajícím na kontrolu znamének zatančili kozáčka

29. 4. 2024 | /VIDEO/ Na náměstí Svobody v Brně se objevil stan proti melanomu, který se stal centrem pozornosti mnoha lidí. Zájemci si v něm mohou v pondělí 29. dubna nechat bez objednání zkontrolovat svá kožní znaménka. Krátce po otevření v deset hodin dopoledne se na místě začala tvořit dlouhá fronta lidí.

Čebín se rozroste o nové parkoviště. Vznikne ze sutin obecních domů

29. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nová parkovací místa chystá pro obyvatele obce vedení Čebína. V jedné z nejstarších částí obce místní parkují na úzké silnici před domy, večer se musí vzájemně vyhýbat a leckdy místa i chybí. Plochu pro stání aut obec postaví do dvou let, bude totiž tvořená převážně ze sutin starých čebínských domů.

Důraz na kvalitu vzduchu. Brněnský bytový projekt získal prestižní certifikaci

29. 4. 2024 | Jako vůbec první rezidence v České republice získal brněnský projekt Domeq od developera CTP v minulých dnech prestižní certifikaci Well. Budovy Domeq 2 a 3 splnily nejpřísnější kritéria pro kvalitu vzduchu, vody, výživy, světla, pohybu či tepelné pohody.

Nová výbava revizorů v Brně. Jízdenky budou kontrolovat s kamerou

29. 4. 2024 | S novinkou v podobě kamery zaznamenávající obraz i zvuk budou vyrážet brněnští revizoři na své kontroly do vozů městské hromadné dopravy v Brně. Podle vedení Dopravního podniku města Brna (DPmB) mají kamery pomoci i s řešením případných stížností. Dosud měli revizoři u sebe zařízení zaznamenávající pouze zvuk.

Nebezpečná souhra: Brno varují před požáry, zároveň se blíží pálení čarodějnic

29. 4. 2024 | Výstraha před nebezpečím požárů platí od pondělí devětadvacátého dubna v části Jihomoravského kraje. Lidé by neměli v přírodě rozdělávat oheň nebo vypalovat trávu. Oheň se může nekontrolovaně šířit kvůli suchu a silnému větru, který dosáhne v nárazech až 55 kilometrů za hodinu.



Zpravodajství BrněnskoDnes.cz

Revizoři DPMB budou vybaveni kamerami. Zjednoduší to vyřizování stížností

Revizoři Dopravního podniku města Brna (DPMB) budou mít od začátku května ve výbavě kamerový monitorovací systém. Zaznamená průběh jejich pracovní činnosti. Dopravce tak bude mít lepší a přesnější podklady k řešení stížností. Doposud pomáhal systém, ...

Celníci Jihomoravského kraje nedají nelegálním hernám vydechnout

Dvě nelegální herny ve dvou dnech zkontrolovali jihomoravští celníci v Brně. Vrátili se tam opakovaně a zadrželi devět "výherních automatů". ...

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu zařízení. ...

Ovzduší v Brně se zlepšuje navzdory narůstající zátěži z dopravy, zjistili vědci z Masarykovy univerzity

Přestože se kvalita ovzduší v Brně a Jihomoravském kraji díky fungujícím opatřením dlouhodobě zlepšuje, k limitům stanoveným Světovou zdravotnickou or ...

Od soboty 27. dubna čeká MHD v Brně řada změn, většinou jsou příjemné

Tramvají opět až do Obřan, retro vozy na běžných linkách nebo provoz cyklobusů. Změny v provozu městské hromadné dopravy v Brně od 27. dubna cestující ...



Čtvrtek 2.5.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes