BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Brněnský deník - zprávy

Z regionu

Brněnský deník - zprávy Zdroj: Brněnský deník - zprávy |

Balkonová zahradnice z Brna sklízí ovoce po kilech. Známe její tajemství

8. 5. 2024 | /FOTO/ Nektarinky, borůvky, papriky nebo maliny. Pro mnohé na první pohled klasické ovoce a zelenina ze zahrádky, pro brněnskou balkonovou zahradnici Pavlínu Praisovou výzva, díky které na svých terasách každoročně sklízí kila úrody. Její počínání sleduje na sociálních sítích přes šestnáct tisíc lidí. „Snažím se být soběstačná v zalévání, hnojení i množení rostlin,“ vypráví usměvavá balkonová influencerka, která na internetu vystupuje pod přezdívkou Pakvítko. ...

Nebezpečná laguna po dešti v Jedovnické v Brně: o problému vědí, zmizí až s VMO

8. 5. 2024 | Hluboká laguna se vytvořila při silném dešti v noci z pondělí na úterý v brněnské Jedovnické ulici. V místě způsobila dopravní komplikace. Vodu odtamtud museli odčerpat hasiči.

Velký úspěch studentů z Brna a Blanska. S vesmírným projektem zabodovali v NASA

7. 5. 2024 | /VIDEO/ Pětičlenný tým s výrazným zastoupením studentů z Jihomoravského kraje uspěl ve finále prestižní celosvětové soutěže Conrad Challenge v centru NASA, tedy Národního úřadu pro letectví a vesmír, v americkém Houstonu. S nápadem na restartování nefunkčních družic na oběžné dráze na konci dubna vynikl v konkurenci dvou tisíc týmů a získal ceny za prezentaci projektu od poroty i veřejnosti.

Za šest ran nožem v Brně čtrnáct let vězení. Chránil jsem jeho ženu, hájil se

7. 5. 2024 | Tři bodné rány do břicha, dvě do krku a jednu do zad zasadil osmačtyřicetiletý Miroslav K. svému sokovi v Brně. Potyčka se mezi dvěma muži odehrála loni 4. září odpoledne, poškozený skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Státní zástupce viní obžalovaného z pokusu o vraždu. Případem se v úterý zabýval Krajský soud v Brně. Padl i rozsudek, obžalovaný dostal čtrnáct let vězení.

FOTO: Setkání s Popelkou v životní velikosti. V Brně oživují tradiční pohádky

7. 5. 2024 | Popelka, Budulínek nebo Červená karkulka v téměř životní velikosti. Postavy z osmi nejoblíbenějších pohádek si mohou rodiny s dětmi prohlédnout od úterý 7. května v Letohrádku Mitrovských v Brně. Cílem organizátorů je nenechat klasické pohádky v zapomnění.

FOTO: Následky silného deště v Brně? Na zatopeném Kolišti zachraňovali auto

7. 5. 2024 | Zejména Brno a okolí Boskovic na Blanensku zasáhly problémy související se silným deštěm, který na jih Moravy dorazil počátkem týdne. Meteorologové v pondělí varovali dokonce před silnými bouřkami.

Přesun bezdomovců do Židenic: Bojíme se o vyčištěné parky a nepořádku, zaznívá

7. 5. 2024 | Do brněnských Židenic plánuje přesunout Diecézní charita Brno pomoc lidem v nouzi a bez domova. Budova v Bratislavské ulici, kde momentálně charita služby provozuje, potřebuje opravu. Pracovníci i klienti se proto dočasně přemístí do Domova svaté Ludmily v Táborské. Vedení Židenic s tímto záměrem nesouhlasí.

MAPA: Ovzduší v Brně. Podívejte se, kde je nejhorší situace

7. 5. 2024 | Od kouřících komínů k výfukovým plynům. Takový je ve stručnosti vývoj problematiky ovzduší v Brně v posledním století. Zatímco dřív vzduch ve městě zhoršovala především průmyslová výroba, nyní je hlavním znečišťovatelem doprava. Prohlédněte si mapy kvality ovzduší v Brně. Kde se nejhůř a naopak nejlépe dýchá?

V Žabovřeskách vykradou zlatnictví. Lidé uslyší tříštění skleněných dveří

6. 5. 2024 | Hluk a tříštění skleněných dveří. Takovou událost uslyší a uvidí obyvatelé části brněnských Žabovřesk. Do Zlatnictví Balcar v Minské ulici se v noci z pondělka 6. května na úterek 7. května vloupají zloději. O opravdovou loupež ale nepůjde. Vše bude jen pro kamery a součástí natáčení nového seriálu.

Nová Pošta Partner v Brně. Město bude platit náklady na pobočku v Orlí ulici

6. 5. 2024 | Od pondělí funguje v ulici Orlí v Brně pošta v novém režimu Partner. Provozuje ji brněnský magistrát, a to v budově, kde doteď byla klasická pobočka České pošty. Magistrát bude ve stejné budově od července provozovat také stavební úřad pro celé Brno.

Opravený park na Moravském náměstí v Brně: magnet na úspěchy a ocenění

6. 5. 2024 | Další ocenění získal opravený park na Moravském náměstí v Brně. Tentokrát zaujal porotu soutěže Stavba roku Jihomoravského kraje za rok 2023. Odborníci mu udělili zvláštní cenu.

Silné bouřky na Brněnsku. Meteorologové ohlásili výstrahu

6. 5. 2024 | Výstrahu před silnými bouřkami ohlásili pro jižní Moravu meteorologové. Platí od pondělního odpoledne až do půlnoci na úterý. Lidé by měli počítat se silnými nárazy větru i dešti.

Půl roku a VMO Žabovřeská v Brně bude hotová. Proleťte se nad rostoucí stavbou

6. 5. 2024 | /VIDEO/ Svařování, řezání, betonování či asfaltování. Průlet dronu zachytil aktuální stav stavby velkého městského okruhu (VMO) Žabovřeská v Brně. „Pokračují práce na nábřežní zdi a na druhé polovině silnice I/42," zmínila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

Vulgární SMS a bitka: konec předsedy v Černovicích. Navážel se mi do ženy, říká

6. 5. 2024 | Zastupitelé brněnských Černovic odvolali Antonína Pavlicu z místa předsedy Kontrolního výboru. Důvodem mělo být fyzické napadení místostarosty Davida Rampuly. Starostka městské části Petra Quittová dále informovala, že jí Pavlica posílal vulgární a výhružné SMS zprávy. Odvolaný předseda to odmítá.

Opustili nás v Brně a na Brněnsku v 18. týdnu roku 2024

5. 5. 2024 | V pravidelné rubrice přinášíme jména těch, kteří navždy opustili své blízké. Zarmoucené rodině a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.    

Velorexy mi dvakrát ukradli a vždy se vrátily. Jsou mi souzené, říká nadšenec

5. 5. 2024 | V životě padesátiletého Miroslava Staníka z Ořechova hraje Velorex hlavní roli. Není pro něj pouze netradičním prostředkem dopravy, ale životní vášní, která ho provází už více než tři desetiletí.

Krása na kolech. Z amerických veteránů dělá v Brně auta jako sběratelské kousky

5. 5. 2024 | /VIDEO/ Martin Dundálek z Brna se věnuje dovozu klasických amerických aut, dopravuje třeba i veterány starší více než půl století. Zákazníci si podle něj auta, která mohou stát i několik milionů korun, pořizují buď jako investici, nebo jako sběratelské kousky.

Slavnosti vína ovládly brněnské Vinohrady. Podívejte se, jak si akci lidé užili

4. 5. 2024 | /VIDEO/ První květnovou sobotu uspořádala Městská část Brno - Vinohrady a KVIC Brno - Vinohrady akci plnou lahodného vína a jídla, moravských tradic, skvělé hudby a sousedských setkání.

VIDEO: Výhled na celé Brno. Nahlédněte do nové luxusní rezidence v Králově Poli

4. 5. 2024 | Na všechny světové strany a celé Brno uvidí budoucí majitelé luxusního střešního bytu v novém brněnském bytovém domě. Atypicky řešený apartmán je součástí Rezidence Starý pivovar v brněnském Králově Poli. Do útrob neobvyklého projektu se Brněnský deník Rovnost exkluzivně podíval.

Na místě zbouraného Hotelu Myslivna začala nová stavba, ze střechy bude vyhlídka

3. 5. 2024 | Začala výstavba bytového domu s vyhlídkovou restaurací, hotelem a wellnes na místě někdejšího Hotelu Myslivna. Někdejší turistický cíl Brňanů developer zboural na konci loňského roku. Rezidence Nová Myslivna by na jeho místě měla stát za dva roky.



Zpravodajství BrněnskoDnes.cz

Proč si v České republice vybrat nejlepsi zahranicni casino 2024?

Zahraniční herní portály jsou rozsáhlou škálou unikátních nabídek, které i dnes v moderní době dalece převyšují nabídku místních herních portálů a příčinou jsou zejména možnosti pod záštitou zahraniční, místo české herní licence. Podívejme se na to ...

Výstava kosatců IRIS proběhne o dva týdny dříve

BRNO - Návštěvníci Botanické zahrady a arboreta MENDELU mohou letos rozkvetlé kosatce obdivovat už od pátku 10. května. Tradiční výstava IRIS proběhne ...

Magistrát města Brna a Česká pošta otevřeli první třípřepážkovou poštu Partner

V pondělí 6. května byla v Brně v Orlí ulici slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Provozovat ji bude Magistrát měs ...

Půjčka pro podnikatele znamená odpověď na řadu různých otázek

Krátkodobá finanční injekce je připravena, stačí, když vyplníte krátkou žádost a splníte všechny stanovené podmínky. Je to jednoduchá záležitost, se k ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...



Středa 8.5.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes